Sanatate

Spitalul Orasenesc Tg Bujor a fost renovat de curand si cuprinde 5 sectii: chirurgie generala (10 paturi), medicina interna (20 de paturi), neonatologie (5 paturi), obstetrica-ginecologie (10 paturi) si pediatrie (15 paturi). In afara camerei de garda, spitalul mai are farmacie si laborator propriu de analize – de altfel indispensabil intr-o unitate sanitara in care se efectueaza interventii chirurgicale. Alte sase paturi sunt folosite pentru spitalizari de zi.

Ambulatoriul, in pregatire, va avea nu doar cabinete care sa corespunda sectiilor din spital, ci si alte doua, in plus: otorinolaringologie (ORL) si oftalmologie

Colectivul de la spitalul orasenesc include 13 medici (5 angajati, cu pregatire definitivata, iar restul rezidenti), 32 de asistente medicale, un farmacist, asistent de farmacie, 9 infirmiere, 8 ingrijitoare si 5 membri ai personalului TESA.

Ministerul Sanatatii a decis ca spitalul din Targu Bujor merita sa primeasca categoria a IV-a, in conditiile in care spitalul isi respecta planul de conformare – care include, printre altele, dezvoltarea unei sectii de Terapie Intensiva (fie ea si de capacitate redusa) si infiintarea unei linii de garda pe sectia de chirurgie.

Unul din obiectivele imediat urmatoare este infiintarea unei sectii de geriatrie. Populatia pe care o deserveste spitalul este imbatranita si saraca, fiind nevoie de un astfel de serviciu.

Date de contact ale spitalului Tg Bujor:
Adresa : Str. G-ral. Eremia Grigorescu, Nr. 97, cod postal 805200, Tirgu Bujor
Telefon : 0236.340.577
Fax : 0236.340.985
Web-site : www.spitaltgbujor.ro