In orasul Tirgu Bujor exista trei institutii religioase ortodoxe si anume: Biserica „Adormirea Maicii Domnului” in Tirgu Bujor, Biserica „Sfintii Voievozi Mihail si Gavril” in satul Moscu, Biserica „Sfantul Dimitrie” in satul Umbraresti si Protoieria – ca centru misionar pentru zona centrala si de nord a Judetului Galati.
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Tirgu Bujor este ctitoria marelui proprietar si om politic – fost Prim Ministru al Romaniei – Lascar Catargiu – pe care a construit-o pe terenul donat, in perioada 1895 – 1896. Pisania bisericii confirma aceasta informatie: „Aceasta biserica dedicata Adormirii Maicii Domnului s-a construit in anul 1895 de domnul Lascar Catargiu, fost in mai multe randuri prim ministru, si sotia sa Eufrosina, proprietarii mosiei Golasei cu ajutorul enoriasilor de transport si lucru de salahorie, iar mobilierul si pictura s-au facut din beneficiul rezultat din loteria ce a fost organizata pentru acest scop si s-a terminat in anul 1896 si s-a sfintit sub domnia Majestatii Sale Carol I, regele Romaniei si al sotiei sale regina Elisabeta, A.A.L.L. principele Ferdinand mostenitorul tronului si sotia sa principesa Maria, sub Arhipostasia prea sfintitului episcop D.D. Partenie si a preotului starofor econom Stefan Vargolici. Lucrarea s-a executat sub privegherea domnului Al. Savulescu, arhitec sef al ministrului de interne, de catre domnul Ion Ionescu si comitetul organizator al loteriei care a fost compus de preot Paraschivescu, Cristache Damaschin, P. Sarbu, Ilie Filipescu si Tanase Caluianu.”
Pana la constructia acestei biserici a mai existat o biserica construita pe dealul Jiru, pe la 1775, langa Palatul familiei Ventura, proprietara a mosiei Golasei si ale caror ziduri de temelie se afla si in prezent si o alta construita in satul Golasei, in cimitir, construita pe la anul 1869 cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” dar stirile despre aceasta biserica dispar, lasand locul celor referitoare la biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din cimitirul satului Golasei. Aceasta bisericuta construita din paianta a existat suferind mai multe reparatii generale din 1872 pana in vara anului 2011, cand a fost daramata si a inceput constructia „Bisericii capela” pentru intreg orasul Tirgu Bujor. Biserica a avut de-a lungul timpului mai multi preoti slujitori destoinici si anume: pr. C. Patriche, Teodor Teodoru, Gh. Munteanu, Arhip Mihai. In prezent Biserica „Adormirea Maicii Domnulu” are ca preoti slujitori pe preotii Pohrib Toader (din anul 1984) si Popoiu Dan Mihai (din anul 1998). In timpul preotului Pohrib Teodor s-a refacut constructia si pictura bisericii, cu sprijinul enoriasilor si al Primariei orasului Tirgu Bujor si a fost sarbatorit centenarul bisericii in anul 1996.
Biserica „Sfintii Voievozi „Mihail si Gavril” s-a ridicat intre anii 1880 – 1882, prin contributia enoriasilor din satul Moscu, unde au slujit mai multi preoti si anume: Dumitru Hainerosii, Bejan Ion, Gh. Cazacu, Sergiu Gumaniuc, Bulgaru Costel, Vasiliu Mihai. In prezent preot slujitor este Iordache Ionut. Prin contributia enoriasilor si a Primariei orasului Tirgu Bujor in curtea bisericii a fost amplasat un monument religios dedicat eroilor satului cazuti in razboaiele de Independenta si Aparare a patriei in 1877 – 1878, Marele razboi de intregire al neamului 1916 – 1918, Marele razboi de aparare 1941 – 1945 si Revolutia romana din 1989.
Biserica „Sfintul Mucenic Dimitrie” s-a ridicat prin contributia enoriasilor din satul Umbraresti in anul 1849 avand ca preoti slujitori pe Ioan Docan, urmat de C-tin Atanasie, Gh. Munteanu, Lupoaie Ioan iar in prezent preot Costin Nistor, care a refacut constructia lacasului. Prin contributia enoriasilor si a preotului Costin Nistor, in curtea bisericii s-a ridicat Monumentul Eroilor Satului ca omagiu adus celor ce au luptat in razboiul de independenta 1877 – 1878 si in razboaiele de intregire si de aparare a tarii din 1916 – 1918 si 1941 – 1945.
Protoieria Tirgu Bujor a fost infiintata inca din anul 1896. Dispune in prezent de constructie noua ridicata pe fostul amplasament si a fost data in functiune in timpul preotului Pohrib Toader in calitate de preot – protopop, la 15 octombrie 1997. Inal prea sfintitul Casian Craciun, Episcop al Dunarii de Jos, a oficiat in bisericile din orassul Tirgu Bujor cele mai importante momente din istoria acestora (sfintiri, sedinte zonale, sarbatorirea centenarului, hramurile), fiind respectat si iubit de enoriasii din oras si zona adiacenta protoieriei.