Economie

Una din cele mai importante activitati economice din zone o reprezinta vinificatia si viticultura. Podgoria Dealul Bujorului se situeaza in regiunea de silvostepa a Moldovei, traversata de paralela de 46o lat. nordica, intersectata de meridianul de 28o long. estica. Podgoria face legatura intre zona viticola Dealurile Falciului la nord si podgoria Covurluiului la sud.
Desi regiunea viticola are vechi traditii in cultura vitei de vitei de vie, podgoria Dealul Bujorului s-a dezvoltat odata cu infiintarea Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Viti-Vinicole din orasul Târgu Bujor (S.C.D.V.V). Aceasta zona, datorita conditiilor extreme de temperatura ale aerului, deficitului pluviometric si dinamica umiditatii atmosferice, prezinta particularitati mai rar intalnite in alta parte a tarii (zona fiind foarte secetoasa). Aranjate pe terase, plantatiile cultivate cu vita de vie se extind an de an. In prezent podgoria are aproape 4000 ha. cu vita de vie repartizate pe 4 centre viticole si anume: Bujoru, Smulti, Oancea, Beresti. Principalele directii de productie ale podgoriei sunt obtinerea vinurilor rosii de calitate superioara (Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca neagra) si vinuri de consum curent.

Lacul „Trei Stejari”
Celor aflati in drum spre Targu Bujor le este imposibil sa treaca indiferenti pe langa locul de agrement de pe Lacul Trei Stejari. Terasa eleganta, de lemn, cu umbrelute, bogatia de petunii multicolore care invioreaza privelistea, intinderea lina a apei atrag turistii. Noaptea, lacul straluceste in lumina zecilor de felinare si spatiul devine mirific. Spatiul verde este curat si bine ingrijit. Este amenajat un camping; deasemenea, pontoane pentru pescari si terasa.